T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / MERKEZ - Giresun Güzel Sanatlar Lisesi

8. SINIFLAR İÇİN KAREOKE SES YARIŞMAMIZ VAR.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GİRESUN GÜZEL SANATLAR LİSESİ

ORTAOKUL 8. SINIFLAR ARASI KARAOKE SOLO SES YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

AMAÇ : 

Bu yarışma; Türk müzik kültürünü tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmak, gençleri sanata ve müziğe teşvik etmek, Güzel Sanatlar Liselerini tanıtmak ve yetenekli öğrencileri bu okullara yönlendirmek amacıyla düzenlenmektedir.

ESASLAR:

1-Bu yarışma Giresun merkez ve ilçelerinde bulunan ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında yapılacaktır.

2-Yarışmacılar, adına katıldıkları okulun öğrencisi olmak zorundadırlar.

3-Eserler, yerli ve yabancı (Rock, Pop) Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği  türlerinde olabilir. Hedef, hangi türde olursa olsun, yarışma şarkısının en iyi şekilde icra edilmesidir. Yarışma, bölgesel olarak gerçekleştirilecektir. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.

4-Şarkı sözleri, Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkelere aykırı olamayacağı gibi, milli iradeyi zedeleyici, moral yıkıcı, müstehcen olamaz ve herhangi bir politik içerik taşıyamaz. Tüm şarkı sözleri ve etkinlikler, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve ilkelerine uygun olacak ve katılımcı okulların idarelerinin kontrolü ve onayıyla yarışmada yer alacaklardır.

5-YARIŞMALAR; ilçe merkezlerinde belirlenecek okulların salonlarında Giresun Güzel Sanatlar Lisesi Alan Öğretmenlerinin rehberliğinde yapılacaktır.

 

GURUPLAR

YARIŞMA TARİHİ

YARIŞMA YERİ

A

Bulancak, Piraziz Grubu

13 MART 2024ÇARŞAMBA SAAT:10.30

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konferans Salonu

B

Merkez ,Keşap Dereli Grubu

14 MART 2024 PERŞEMBE

Giresun Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu

C

Tirebolu ,Espiye, Güce Doğankent ,Yağlıdere Grubu

25 NİSAN 2024

PERŞEMBE SAAT:10.30

Tirebolu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

D

 Görele, Eynesil ,

Çanakçı Grubu

30 NİSAN SALI2024 SAAT:10.30

Görele Hasan Ali Yücel Ortaokulu

E

Şebinkarahisar, Alucra,

Çamoluk Grubu

07 MAYIS SALI 2024 SAAT:10.30

Şebinkarahisar Halk Eğitim Merkezi

 

6- Ses Yarışması guruplara belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Ödül töreni yarışma bitiminde aynı yerde yapılacaktır. (Değişiklik yapılması halinde gerekli duyurular yapılacaktır.)

7-Seslendirilecek eserin karaoke alt yapısı dijital  (harici bellek, flash bellek) ortamda ve mp3 formatında yarışmadan önce  diğer evraklara teslim edilecektir. Karaoke dışında Canlı eşlikle eser seslendirecek yarışmacı eşlik yapacak çalgı yada çalgı gurubunu kendi temin edecektir.

8-Seslendirilecek eser , belirtilen tarihten en az bir gün önceden bildirmek kaydıyla değiştirebilir. Sahnede bildirilenden farklı bir şarkı seslendiren ekipler diskalifiye olacaktır.

9-Öğrenciler, ailelerinden, yarışmaya katılabileceklerine ilişkin izin belgeleri alacaklardır.

10-Okullar, eserin adını, karaoke formatını ve gerekli belgelerle (veli izin,öğrenci belgesi vb.) okul idareleri yada sorumlu öğretmen tarafından, fotoğraflı öğrenci belgesini ve velisinin imzaladığı izin belgesini Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğüne veya yarışmada görevli öğretmenlere yarışma saatinden en az 1 (BİR) saat önce  teslim edeceklerdir.

 11-Yarışma şartnamesi ve doldurulması gereken ek formlara ayrıca  www.giresunagsl.meb.k12.tr adresinden ulaşılabilecektir.

12-Hazırlıklar sırasında eğitim ve öğretimin aksatılmamasına dikkat edilecektir.

13-Yarışmaya katılım gönüllülük esasıyla olduğundan, okullarla da mutabık kalındığı üzere, yarışmacı öğrenciler, ailelerinden aldıkları izin belgeleriyle, öğrencisi oldukları okulun müdürlerinin izniyle, öğretmenlerin gözetiminde yarışma alanına geleceklerdir.

14-Yarışmanın eleme ve finalindeki değerlendirme organizasyonun belirleyeceği, komisyon üyeleri tarafından yapılacaktır. Yarışma komisyonunun kararları kesindir ve değiştirilemez, bu kural katılımcı okullar tarafından kabul edilmiş sayılacaktır.

15-Yarışmaya katılacak öğrencilerin seslendirecekleri eserler, Güzel Sanatlar Lisesinin hazırlayacağı ses sistemi ve gerekli donanım bulunduğu salonlarda icra edilecektir. Bu madde yarışmaya katılacak tüm okullar için geçerlidir.

16-Yarışmacı öğrencinin Karaoke altyapıyla beraber seslendirdiği eserde öğrencinin performansı değerlendirilecektir.

17-Yarışma sırasında öğretmen ve eğitimciler, öğrencileriyle sahneye çıkamaz, eşitsizlik yaratacağından dolayı kendileri ses kontrolü yapmayı talep edemezler.

18-Tüm yarışmacılar aynı ses cihazını kullanacaklardır.

19-Öğrencilerin sahne üstündeki gösterileri, sahne kıyafetleri Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçlarına ve ilkelerine, yönetmeliklere uygun olacaktır.

20- Organizasyon, yarışmaya katılan ekiplerin görüntü ve fotoğraflarını, hiç bir izne tabi olmadan, her türlü mecrada yayınlama hakkına sahiptir.

21- Yarışma sonuçları yarışmanın yapıldığı gün görevli jüri üyeleri tarafından ilan edilecektir.

22-Organizasyon, yarışma yeri ve tarihlerinde, ödüllerde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Yarışmaya başvuran okullar şartnameyi aynen kabul etmiş sayılırlar.

23-Salon içi taşkınlık, uygunsuz davranış ve diğer yarışmacı okulların performansını etkileyecek çirkin tezahürat diskalifiye nedeni sayılacaktır. Bu konuyla ilgili olarak yarışmacılar ve okul temsilcileri gerekli uyarıları yapmakla sorumludur.

 

 

 

 

Tolga HALVACI

Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 09:36 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 0  kişi beğendi